Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Foredrag med Morten Jentoft «Moskvas stemme»

29. september 2021 @ 19:00 - 20:30

100kr

Alta Museum inviterer til et foredrag med journalist og forfatter Morten Jentoft om sovjetisk og russisk propaganda 29.september kl.19 på kino. Foredraget arrangeres i forbindelse med Forskningsdagene.

Norske og ikke minst amerikanske myndigheter beskylder Russland for å drive påvirkning og propaganda gjennom nye sosiale medier, for å oppnå politiske mål. Russiske myndigheter sier at de bare prøver å motvirke den dominans som den anglo-amerikanske delen av verden i dag har nettopp på de samme mediene.

Da den nye sovjetstaten på 1920-tallet satset på å bruke det nye mediet den gangen, radioen, for å fremme sitt syn på hvordan vesten skulle se ut, ble de møtt med den samme kritikken fra Vesten. Journalist og forfatter Morten Jentoft har skrevet boken «Radio Moskva», med vekt på historien til den norske redaksjonen i utenlandssendingene til sovjetisk radio. Han har også jobbet to perioder som korrespondent i Moskva, med hele det tidligere Sovjetunionen som arbeidsområdet. Han har også jobbet nesten 10 år som journalist i Finnmark, der nettopp naboskapet til Sovjetunionen/Russland er helt sentralt i nyhetsbilde. Nå kommer Morten Jentoft til Alta for å snakke om «propagandaen fra Moskva», før og i dag.

Etter foredraget blir det mulig å kjøpe noen av bøkene til Morten Jentoft.
Adgangspris kr. 100,-. Billett kan kjøpes på Aurora kino Alta sin nettside.

Foto: Rolf Randa

Detaljer

Dato:
29. september 2021
Tid
19:00 - 20:30
Kostnad:
100kr
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://alta.aurorakino.no/f/alta-museum-moskvas-stemme/155

Arrangør

Alta Museum
Telefonn
41756330
Epost
post@altamuseum.no
View Arrangør Website

Sted

Aurora Kino Alta
Markedsgata 3
Alta, 9510 Norge
+ Google-kart
Telefonn
90889900
View Sted Website