Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Seiland, vårt favorittland!

3. juli 2021 @ 08:30 - 18:30

2250Kr

Seiland Nasjonalpark beskrives som en av Norges vakreste nasjonalparker. -Bli med på vandretur til Melkevannene og døm selv?

Seiland er også en av de mest utilgjengelige nasjonalparkene i landet vårt. Øya ligger langt mot nord i Vest-Finnmark, like utenfor Altafjorden og sør for Sørøya.

Man kommer seg til Seiland med båt. Vi kjører RIB-båt fra Urnesbukta Marina i Alta til Store Bekkarfjord som ligger inne i Seiland Nasjonalpark. Nasjonalparken dekker for øvrig litt over halve øya.

Det finnes ingen merkede stier eller åpne hytter inne i nasjonalparken.Terrenget er ganske lettgått og vi går på gress og lyngunderlag mesteparten av veien. Fra Store Bekkarfjord går det først bratt oppover lia, før terrenget blir slakere innover i det irrgrønne landskapet. Underveis mot Melkevannene stopper vi flere ganger og beundrer Melkelva og de vakre fossefallene, det kan bli litt tid til å fiske også.

Fotturen er på rundt 10 kilometer og ca 600 høydemeter, litt avhengig av hvilke rutevalg vi gjør underveis. Er været godt, tar vi kanskje litt lengre pauser, er været mindre godt blir pausene gjerne kortere.

Som enhver fottur i høyfjellet, er det lurt å ha med nok klær i tilfelle der blåser opp, eller som skiftetøy dersom man skulle bli våt.

Detaljer

Dato:
3. juli 2021
Tid
08:30 - 18:30
Kostnad:
2250Kr
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,
Hjemmeside:
https://www.altaturer.no/turer/seiland-nasjonalpark-melkevannene

Arrangør

Altaturer AS
Telefonn
+4790920418
Epost
hei@altaturer.no
View Arrangør Website